Arike Gill raakte tijdens haar studie Biologie aan de Universiteit Leiden gefacineerd door het concept van leven en de kwetsbaarheid daarvan. Hoe verhoudt de mens zich tot de natuur? Wanneer houdt leven op en wat blijft er van over?

 

Naast haar opleiding Biologie heeft zij ook een kunstopleiding gevolgd om deze fascinaties te kunnen onderzoeken. Inmiddels heeft ze beide studies succesvol afgerond en werkt zij als collectiebeheerder Geologie bij Natuurhistorisch museum Naturalis.

 

Naturalis, als bibliotheek van onze biodiversiteit, is de perfecte plek voor Arike Gill om haar eindeloze nieuwsgierigheid naar het leven te kunnen onderzoeken. Haar dagelijks werk in de collectie functioneert als fundament voor haar werk als kunstenaar. Waar zij als collectiebeheerder objectief verzamelingen van ontdekkers archiveert, neemt Arike Gill in haar kunst de vrijheid om zelf te ontdekken en te verzamelen. In haar kunst treedt ze telkens in verschillende rollen; ontdekkingsreiziger, journalist, wetenschapper, collectiebeheerder, helderziende en kunstenaar. Alle identiteiten zijn innig vervlochten en resulteren in een geheel eigen realiteit. In deze nieuwe wereld verkent zij de grenzen tussen de menselijke beschaving en de wilde natuur.

 

sleutelboek spin2